New selected strains of LAB suitable for suitable for the processing of sheep's and goat's milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ASA51" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:SA51 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka
Original language description
V průběhu laktačního období byla sledována růstová charakteristika bakteriálních kmenů Lactobacillus helveticus,Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus v mléce koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských, romanovských a v mléce ovcí plemene lacaune. Po ukončení kultivace bylo u fermentovaných mlék provedeno stanovení počtů mikroorganismů jednotlivých kmenů laktobacilů kultivovaných samostatně a také společně se základní technologickou kulturou. Rovněž byla sledována kysací schopnost vybraných kmenů laktobacilů kultivovaných v jednotlivých druzích mlék malých přežvýkavců. Počty bakterií testovaných kmenů laktobacilů se pohybovaly v denzitě 107 až 109 KTJ/ml. Aktivní kyselost fermentovaných mlék vykazovaly hodnoty v rozsahu pH 3,5 ? 5,6. Konzistence zakysaných mlék byla vyhovující k danému druhu mléka.
Czech name
Nové vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení vhodné pro zpracování ovčího a kozího mléka
Czech description
V průběhu laktačního období byla sledována růstová charakteristika bakteriálních kmenů Lactobacillus helveticus,Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei a Lactobacillus rhamnosus v mléce koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských, romanovských a v mléce ovcí plemene lacaune. Po ukončení kultivace bylo u fermentovaných mlék provedeno stanovení počtů mikroorganismů jednotlivých kmenů laktobacilů kultivovaných samostatně a také společně se základní technologickou kulturou. Rovněž byla sledována kysací schopnost vybraných kmenů laktobacilů kultivovaných v jednotlivých druzích mlék malých přežvýkavců. Počty bakterií testovaných kmenů laktobacilů se pohybovaly v denzitě 107 až 109 KTJ/ml. Aktivní kyselost fermentovaných mlék vykazovaly hodnoty v rozsahu pH 3,5 ? 5,6. Konzistence zakysaných mlék byla vyhovující k danému druhu mléka.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LXXIII
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—