Synbiotic ice cream from goat nad sheep milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA55" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA55 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Synbiotická zmrzlina z kozího a ovčího mléka
Original language description
Byly navrženy technologie výroby synbiotické zmrzliny z kozího a ovčího mléka. Výrobami v provozech byly ověřeny mikrobiologické parametry navržených technologií s obsahem laktobacilů. Vhodný ve výrobě zmrzlin z kozího a ovčího mléka byl kmen Lactobacillus rhamnosus, vyhovoval dobrými senzorickými vlastnostmi. Denzita počtu mikroorganismů kmene Lactobacillus rhamnosus ve zmrzlině z kozího mléka byla 106 KTJ/ml, v ovčí zmrzlině ještě o řád výše a to 107 KTJ/ml.
Czech name
Synbiotická zmrzlina z kozího a ovčího mléka
Czech description
Byly navrženy technologie výroby synbiotické zmrzliny z kozího a ovčího mléka. Výrobami v provozech byly ověřeny mikrobiologické parametry navržených technologií s obsahem laktobacilů. Vhodný ve výrobě zmrzlin z kozího a ovčího mléka byl kmen Lactobacillus rhamnosus, vyhovoval dobrými senzorickými vlastnostmi. Denzita počtu mikroorganismů kmene Lactobacillus rhamnosus ve zmrzlině z kozího mléka byla 106 KTJ/ml, v ovčí zmrzlině ještě o řád výše a to 107 KTJ/ml.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Zmrzlina K+O
Numerical identification
—
Technical parameters
Druhým vlastníken výsledku je Venezia Slaný,Antonín Pudil, IČO 86648021, zde byla provedena realizace. Licenční smlouva uzavřena dne 7.4.2014, Antonín Pudil tel.č.604731313
Economical parameters
předpokládá roční výroba 100 kg nových druhů zmrzlin s obratem 39000 Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—