Influence of low temperature on the growth and proteolysis of microorganisms isolated from raw milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE35" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE35 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/146_x-xiii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/146_x-xiii.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv chladírenských teplot na růst a proteolytickou činnost mikroorganismů syrového mléka
Original language description
V této studii byl sledován vliv nízkých teplot skladování na růst mikroorganismů a následně vliv tohot skladování na kvalitu trvanlivého mléka. U vzorků byl sledován celkový počet mikroorganismů a ve druhé fázi i obsah primárních aminoskupin. Pro nízký počet testovaných mikroorganismů a z hlediska proteolýzy je nejlepší teplota skladování do 4 °C společně s dobou skladování 1 den. Naopak nejhorší teplotou je teplota nad 10 °C, při které celkové počty mikroorganismů v průběhu skladování rostou.
Czech name
Vliv chladírenských teplot na růst a proteolytickou činnost mikroorganismů syrového mléka
Czech description
V této studii byl sledován vliv nízkých teplot skladování na růst mikroorganismů a následně vliv tohot skladování na kvalitu trvanlivého mléka. U vzorků byl sledován celkový počet mikroorganismů a ve druhé fázi i obsah primárních aminoskupin. Pro nízký počet testovaných mikroorganismů a z hlediska proteolýzy je nejlepší teplota skladování do 4 °C společně s dobou skladování 1 den. Naopak nejhorší teplotou je teplota nad 10 °C, při které celkové počty mikroorganismů v průběhu skladování rostou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
146
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
10-13
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—