Manufacturing technology of dried flavouring cereal-fruit/cereal-fruit-vegetables component
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE44" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE44 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky
Original language description
Navržena a ověřena byla technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky pro mlékárenské výrobky , cereální výrobky, instantní potraviny a další. Tuto ochucující složku je možné použít k ochucení výrobků tak, že bude buďpříjemně křupat nebo výrobek zahustí a zlepší vazbu vody v potravině. Principem technologie je sušení a následná dezintegrace.
Czech name
Technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky
Czech description
Navržena a ověřena byla technologie výroby sušené ochucující obilno-ovocné/obilno-ovocno-zeleninové složky pro mlékárenské výrobky , cereální výrobky, instantní potraviny a další. Tuto ochucující složku je možné použít k ochucení výrobků tak, že bude buďpříjemně křupat nebo výrobek zahustí a zlepší vazbu vody v potravině. Principem technologie je sušení a následná dezintegrace.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Sušená ochucující složka
Numerical identification
—
Technical parameters
Druhým vlastníkem je Zeelandia spol. s r.o., IČO:00510866. Ochuc. složky dle užit. vzorů 27560 a 27561. Celé know-how využíváno dle Licenční smlouvy z 16. 12. 2014 s MILCOM a.s., IČ 16193296, Ke Dvoru 12a, 160 00 Praha 6, kontaktní osoba Ing. H. Junová (tel.: 720 130 933).
Economical parameters
Produkce v roce 2015 odhad 400 kg, v letech 2016 - 2019 nárůst produkce až k průměrné hodnotě odhadem 3 tuny ročně, průměrná hodnota produkce odhadem 270 000 Kč ročně. Očekávaný zisk za období 5 let od zahájení výroby je 1 350 000 Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—