Technology of fermented milk drink production with bifidobacteria and Lbc. acidophilus in robotic mini dairy with Milkbar
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA72" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA72 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
Original language description
Byla vyvinuta technologie výroby funkční synbiotické potraviny pro aplikaci ve výrobě v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Technologie výroby fermentovaného nápoje spočívá ve fortifikaci mléčného základu o prebiotikum a probiotické mikroorganismy bifidobakterie a Lbc. acidophilus tak, aby nastavením technologických parametrů mohla proběhnout autimatizovaná výroba s vysokými KTJ/ml prospěšné mikroflóry ve finálním výrobku a konzistencí pro robotické výdejové místo.
Czech name
Technologie výroby fermentovaného mléčného nápoje s bifidobakteriemi a Lbc. acidophilus pro robotickou minimlékárnu s Milkbarem
Czech description
Byla vyvinuta technologie výroby funkční synbiotické potraviny pro aplikaci ve výrobě v minimlékárně s robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou v modulárním kontejnerovém systému. Technologie výroby fermentovaného nápoje spočívá ve fortifikaci mléčného základu o prebiotikum a probiotické mikroorganismy bifidobakterie a Lbc. acidophilus tak, aby nastavením technologických parametrů mohla proběhnout autimatizovaná výroba s vysokými KTJ/ml prospěšné mikroflóry ve finálním výrobku a konzistencí pro robotické výdejové místo.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA02011293" target="_blank" >TA02011293: The Development of a container robotic mini milk dairy with a store, and research and development of original functional milk products with benefits for human health.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Mléčný nápoj - Milkbar
Numerical identification
—
Technical parameters
realizováno v Robotické minimlékárně s Milkbarem, Fabric Constructions s.r.o., IČO 26865165, licenční smlouva uzavřena 19. 11. 2014
Economical parameters
předpokládá se roční obrat 900 000 Kč v jedné mlékárně
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—