Antilisterial activity of phenyllactic acid and their production by Lactobacillus plantarum LPAL during the fermentation of whey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23TA30" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#TA30 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_li-liii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_li-liii.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky
Original language description
Cílem této práce bylo ověřit antilisteriální aktivitu kyseliny fenylmléčné (PLA) vůči dvěma kmenům listerií v závislosti na koncentraci PLA, teplotě a pH. S klesající hodnotou pH a stoupající koncentrací a při teplotě 37 °C rostla i inhibiční aktivita. Dále byly prováděny pokusné fermentace zahuštěné syrovátky s cílem vyprodukovat co nejvyšší množství PLA s využitím izolátu Lactobacillus plantarum LPAL. Nejvyšší dosažená koncentrace PLA byla 1,12 mg/ml při fermentaci o pH 4,4 a zaočkováním syrovátky kmenem Lactobacillus plantarum LPAL a Geotrichum candidum CCDM 870.
Czech name
Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky
Czech description
Cílem této práce bylo ověřit antilisteriální aktivitu kyseliny fenylmléčné (PLA) vůči dvěma kmenům listerií v závislosti na koncentraci PLA, teplotě a pH. S klesající hodnotou pH a stoupající koncentrací a při teplotě 37 °C rostla i inhibiční aktivita. Dále byly prováděny pokusné fermentace zahuštěné syrovátky s cílem vyprodukovat co nejvyšší množství PLA s využitím izolátu Lactobacillus plantarum LPAL. Nejvyšší dosažená koncentrace PLA byla 1,12 mg/ml při fermentaci o pH 4,4 a zaočkováním syrovátky kmenem Lactobacillus plantarum LPAL a Geotrichum candidum CCDM 870.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
147
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
"li"-"liii"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—