All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of compositional, hygienic, physical and technological parameters of raw sheep and goat´s milk and their comparison with cow's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23KL03" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#KL03 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/15:43906981 RIV/62157124:16270/15:43873621

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xvi-xix.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xvi-xix.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení složkových, Hygienických, fyzikálních a technologických ukazatelů syrového ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s kravským mlékem

  • Original language description

    Bylo odebíráno bazénové kravské mléko (n = 130) a mléko od malých přežvýkavců (kozí n = 17; ovčí n = 8). U vzorků byly stanoveny složkové, hygienické, fyzikální a technologické ukazatele mléka a z výsledných hodnot byly vypočteny základní statistické charakteristiky pro hodnocení rozdílů mezi sledovanými druhy mlék. Získané výsledky mléčných ukazatelů korespondovaly s hodnotami s ohledem na biologický druh mléka. Statisticky významné rozdíly byly potvrzeny mezi mlékem kravským a kozím v 88,9 % všech sledovaných ukazatelích, následně mezi kravským a ovčím (83,3 %) a mezi mlékem malých přežvýkavců byly významné v 72,2 % případů. Z dosažených výsledků a jejich hodnocení lze usoudit, že daný soubor vzorků kravského mléka lze využít jako podklad pro srovnání a tvorbu nových limitů ukazatelů syrového mléka malých přežvýkavců (kozí a ovčí mléko).

  • Czech name

    Hodnocení složkových, Hygienických, fyzikálních a technologických ukazatelů syrového ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s kravským mlékem

  • Czech description

    Bylo odebíráno bazénové kravské mléko (n = 130) a mléko od malých přežvýkavců (kozí n = 17; ovčí n = 8). U vzorků byly stanoveny složkové, hygienické, fyzikální a technologické ukazatele mléka a z výsledných hodnot byly vypočteny základní statistické charakteristiky pro hodnocení rozdílů mezi sledovanými druhy mlék. Získané výsledky mléčných ukazatelů korespondovaly s hodnotami s ohledem na biologický druh mléka. Statisticky významné rozdíly byly potvrzeny mezi mlékem kravským a kozím v 88,9 % všech sledovaných ukazatelích, následně mezi kravským a ovčím (83,3 %) a mezi mlékem malých přežvýkavců byly významné v 72,2 % případů. Z dosažených výsledků a jejich hodnocení lze usoudit, že daný soubor vzorků kravského mléka lze využít jako podklad pro srovnání a tvorbu nových limitů ukazatelů syrového mléka malých přežvýkavců (kozí a ovčí mléko).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    152

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "xvi"-"xix"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database