Evaluation of compositional, hygienic, physical and technological parameters of raw sheep and goat´s milk and their comparison with cow's milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23KL03" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#KL03 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/15:43906981 RIV/62157124:16270/15:43873621
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xvi-xix.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xvi-xix.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení složkových, Hygienických, fyzikálních a technologických ukazatelů syrového ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s kravským mlékem
Original language description
Bylo odebíráno bazénové kravské mléko (n = 130) a mléko od malých přežvýkavců (kozí n = 17; ovčí n = 8). U vzorků byly stanoveny složkové, hygienické, fyzikální a technologické ukazatele mléka a z výsledných hodnot byly vypočteny základní statistické charakteristiky pro hodnocení rozdílů mezi sledovanými druhy mlék. Získané výsledky mléčných ukazatelů korespondovaly s hodnotami s ohledem na biologický druh mléka. Statisticky významné rozdíly byly potvrzeny mezi mlékem kravským a kozím v 88,9 % všech sledovaných ukazatelích, následně mezi kravským a ovčím (83,3 %) a mezi mlékem malých přežvýkavců byly významné v 72,2 % případů. Z dosažených výsledků a jejich hodnocení lze usoudit, že daný soubor vzorků kravského mléka lze využít jako podklad pro srovnání a tvorbu nových limitů ukazatelů syrového mléka malých přežvýkavců (kozí a ovčí mléko).
Czech name
Hodnocení složkových, Hygienických, fyzikálních a technologických ukazatelů syrového ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s kravským mlékem
Czech description
Bylo odebíráno bazénové kravské mléko (n = 130) a mléko od malých přežvýkavců (kozí n = 17; ovčí n = 8). U vzorků byly stanoveny složkové, hygienické, fyzikální a technologické ukazatele mléka a z výsledných hodnot byly vypočteny základní statistické charakteristiky pro hodnocení rozdílů mezi sledovanými druhy mlék. Získané výsledky mléčných ukazatelů korespondovaly s hodnotami s ohledem na biologický druh mléka. Statisticky významné rozdíly byly potvrzeny mezi mlékem kravským a kozím v 88,9 % všech sledovaných ukazatelích, následně mezi kravským a ovčím (83,3 %) a mezi mlékem malých přežvýkavců byly významné v 72,2 % případů. Z dosažených výsledků a jejich hodnocení lze usoudit, že daný soubor vzorků kravského mléka lze využít jako podklad pro srovnání a tvorbu nových limitů ukazatelů syrového mléka malých přežvýkavců (kozí a ovčí mléko).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
152
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
"xvi"-"xix"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—