All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE37 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou

  • Original language description

    Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.

  • Czech name

    Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou

  • Czech description

    Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Mamáček

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Licenční smlouva k poskytnutí know-how ze dne 2. 12. 2015. FARMA ÚHOŘILKA s.r.o., IČ 28814126, Úhořilka č. p. 12, PSČ 58253. Jednatelka Mgr.A. Marie Čiplová, tel.: 603379506

  • Economical parameters

    Odhaduje se, že hodnota průměrné roční produkce bude 300 tis. Kč. Očekáván je zisk za období 5 let od zahájení výroby 1350 tis. Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page