Manufacturing technology of curd dessert with dried flavouring component
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE37" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE37 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou
Original language description
Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.
Czech name
Technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou
Czech description
Ověřena byla technologie výroby tvarohového krému se sypkou ochucující složkou, který spojuje nutriční benefity mléka, syrovátky, ovoce/zeleniny a celozrnných obilovin. Podle této technologie je možné vyrobit tvarohový krém z tvarohu a syrovátky vyrobených z mléka, cukru a sypké ochucující složky na bázi sušené směsi ovoce nebo zeleniny s ječnou surovinou (celozrnná mouka, otruby), syrovátkou a dalšími složkami. Výhodou tohoto tvarohového krému je, že neobsahuje některými spotřebiteli obávané stabilizátory bránící uvolňování vodné fáze, neboť stabilizace vodné fáze ve výrobku bylo dosaženo vlákninou obsaženou v ochucující složce.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Mamáček
Numerical identification
—
Technical parameters
Licenční smlouva k poskytnutí know-how ze dne 2. 12. 2015. FARMA ÚHOŘILKA s.r.o., IČ 28814126, Úhořilka č. p. 12, PSČ 58253. Jednatelka Mgr.A. Marie Čiplová, tel.: 603379506
Economical parameters
Odhaduje se, že hodnota průměrné roční produkce bude 300 tis. Kč. Očekáván je zisk za období 5 let od zahájení výroby 1350 tis. Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—