All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Manufacturing technology of thermized curd dessert with a friable flavouring component

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000019" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000019 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby termizovaného tvarohového dezertu se sypkou ochucující složkou

  • Original language description

    Sypká obilno-ovocná ochucující složka umožňuje obohatit mléčné výrobky o deficitní vlákninu a vitamin C. Jestliže jsou tato složka a mléčný výrobek zabaleny odděleně ve dvoukomorovém obalu, lze zachovat žádoucí křupavost ochucující složky. Nicméně při tomto způsobu aplikace ochucující složky se neuplatní její schopnost vázat vodu a stabilizovat tak konzistenci mléčného výrobku. Proto byla navržena technologie výroby termizovaného tvarohového dezertu se sypkou ochucující složkou tak, aby bylo stability výrobku dosaženo vhodným teplotním režimem při výrobě, recepturou mléčného výrobku a použitím přírodní želatiny jako jediného stabilizátoru, a zároveň tak, aby tato technologie byla aplikovatelná v podmínkách faremního zpracování mléka. Tato technologie byla ověřena a zavedena do výroby u faremního zpracovatele.

  • Czech name

    Technologie výroby termizovaného tvarohového dezertu se sypkou ochucující složkou

  • Czech description

    Sypká obilno-ovocná ochucující složka umožňuje obohatit mléčné výrobky o deficitní vlákninu a vitamin C. Jestliže jsou tato složka a mléčný výrobek zabaleny odděleně ve dvoukomorovém obalu, lze zachovat žádoucí křupavost ochucující složky. Nicméně při tomto způsobu aplikace ochucující složky se neuplatní její schopnost vázat vodu a stabilizovat tak konzistenci mléčného výrobku. Proto byla navržena technologie výroby termizovaného tvarohového dezertu se sypkou ochucující složkou tak, aby bylo stability výrobku dosaženo vhodným teplotním režimem při výrobě, recepturou mléčného výrobku a použitím přírodní želatiny jako jediného stabilizátoru, a zároveň tak, aby tato technologie byla aplikovatelná v podmínkách faremního zpracování mléka. Tato technologie byla ověřena a zavedena do výroby u faremního zpracovatele.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Tvarohový dezert Vlčí jámy

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Farmářská mlékárenská společnost Vlčí jámy s.r.o., IČ 25167359, smlouva ze dne 12. 7. 2016, Nová Kolonie 106, 38 451 Volary, Ladislav Hošna, ladislav.hosna@gmail.com

  • Economical parameters

    Předpokládaný objem produkce je odhadován na průměrnou hodnotu 750 kg ročně, což bude obnášet tržby okolo 135 tis. Kč ročně. Z_isk je odhadován na přibližně 75 tis. Kč za 5 let.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page