Production Technology of Whey Lemonade from Cow and Goat Farm Acid Whey Flavored Fruit Concentrate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000002" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby syrovátkové limonády z kyselé kravské a kozí faremní syrovátky ochucené ovocným koncentrátem
Original language description
Jedná se o perlivý nápoj z kyselé kravské nebo kozí syrovátky, ochucený jahodovým, jablečným, nebo zázvorovým koncentrátem. Chuťové vlastnosti jsou specifickým spojením chuti ovoce v kombinaci s chutí kyselé syrovátky. Je všeobecně známo, že konzumace syrovátky přináší konzumentu spoustu zdravotních benefitů, spojených s jejím složením. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy. Nápoj přispívá k revitalizaci organismu a doplnění deficitu minerálních látek, tekutin a energie. Neobsahuje umělá aroma a obsahuje pouze přírodní komponenty.
Czech name
Technologie výroby syrovátkové limonády z kyselé kravské a kozí faremní syrovátky ochucené ovocným koncentrátem
Czech description
Jedná se o perlivý nápoj z kyselé kravské nebo kozí syrovátky, ochucený jahodovým, jablečným, nebo zázvorovým koncentrátem. Chuťové vlastnosti jsou specifickým spojením chuti ovoce v kombinaci s chutí kyselé syrovátky. Je všeobecně známo, že konzumace syrovátky přináší konzumentu spoustu zdravotních benefitů, spojených s jejím složením. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy. Nápoj přispívá k revitalizaci organismu a doplnění deficitu minerálních látek, tekutin a energie. Neobsahuje umělá aroma a obsahuje pouze přírodní komponenty.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Faremní syrovátková limonáda
Numerical identification
—
Technical parameters
smlouva s ekofarmou Šťastná koza
Economical parameters
zvýšení prodeje syrovátky z faremní výroby, zvýšení prodejní ceny syrovátky, rozšíření sortimentu faremní mlékárny
Application category by cost
—
Owner IČO
26772286
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—