Production Technology of Whey Drinks from Acid Whey and Apple Concentrate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000001" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu
Original language description
Jedná se o syrovátkový nápoj ochucený jablečným koncentrátem, který dodává nápoji chuť jablečného džusu a v kombinaci s kyselou syrovátkou, působí příznivě pro organismus konzumenta. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy.
Czech name
Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu
Czech description
Jedná se o syrovátkový nápoj ochucený jablečným koncentrátem, který dodává nápoji chuť jablečného džusu a v kombinaci s kyselou syrovátkou, působí příznivě pro organismus konzumenta. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Jablečný syrovátkový nápoj
Numerical identification
—
Technical parameters
smlouva s školním statkem Plasy - Babina, s.r.o.
Economical parameters
zvýšení prodeje syrovátky z faremní výroby, zvýšení prodejní ceny syrovátky, rozšíření sortimentu faremní mlékárny
Application category by cost
—
Owner IČO
26772286
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—