Whey liqueur
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908191" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908191 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Syrovátkový likér
Original language description
Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny, jablečná šťáva, cukr, kyselina citronová a destilát. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z léčivých rostlin, jablečné šťávy a následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a destilát. Výsledkem je tedy likér, s harmonickou a příjemnou chutí spojenou s přímou konzumací, výborně by se hodil i do míchaných nápojů.
Czech name
Syrovátkový likér
Czech description
Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny, jablečná šťáva, cukr, kyselina citronová a destilát. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z léčivých rostlin, jablečné šťávy a následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a destilát. Výsledkem je tedy likér, s harmonickou a příjemnou chutí spojenou s přímou konzumací, výborně by se hodil i do míchaných nápojů.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
27899
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence