All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908192" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908192 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027931.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027931.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Syrovátkový sirup

  • Original language description

    Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z čerstvých léčivých rostlin, následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a šťáva z citronů a malé množství alkoholu. Výsledkem je tedy sirup, kdy po zředění s vodou nebo sodou v poměru 1:5 až 1:8 vznikne osvěžující nealkoholický nápoj.

  • Czech name

    Syrovátkový sirup

  • Czech description

    Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z čerstvých léčivých rostlin, následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a šťáva z citronů a malé množství alkoholu. Výsledkem je tedy sirup, kdy po zředění s vodou nebo sodou v poměru 1:5 až 1:8 vznikne osvěžující nealkoholický nápoj.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27931

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence