Mixed protective culture for preliminary treatment of raw milk in order to enhance working property thereof
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000005" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000005 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029756.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti
Original language description
V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.
Czech name
Směsná protektivní kultura pro předpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti
Czech description
V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: New products based on milk and cereals for human nutrition by using biotechnological processes and selected microorganisms by genomic methods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
29756
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)