Production technology using mix protective culture for pretreatment of raw milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000007" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000007 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby s použitím směsné protektivní kultury pro předúpravu syrového mléka
Original language description
V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.
Czech name
Technologie výroby s použitím směsné protektivní kultury pro předúpravu syrového mléka
Czech description
V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: New products based on milk and cereals for human nutrition by using biotechnological processes and selected microorganisms by genomic methods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Protektivní kultura
Numerical identification
—
Technical parameters
technologie uplatněna v Polabské mlékárny a.s.,IČO: 45148678, licenční smlouva uzavřena 16.12.2016, Ing. Pavel Vybíral,Dr. Kryšpína 510/4, 290 01 Poděbrady II,tel.č.325600750
Economical parameters
záruka vyšší standardnosti výroby
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Web page
—