All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production technology using mix protective culture for pretreatment of raw milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000007" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby s použitím směsné protektivní kultury pro předúpravu syrového mléka

  • Original language description

    V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.

  • Czech name

    Technologie výroby s použitím směsné protektivní kultury pro předúpravu syrového mléka

  • Czech description

    V syrovém mléce v současné době převažují technologicky nežádoucí psychrotrofní mikroorganismy nad mikroflórou, která bývá v mléce přirozená a prospěšná tj. laktokoky a laktobacily. Mléko, které obsahuje vysoké počty technologicky nežádoucí mikroflóry, bývá hůře zpracovatelné. Směsná protektivní kultura pro předúpravu syrového mléka ke zlepšení technologické zpracovatelnosti působí na syrové mléko v průběhu jeho skladování za nízkých teplot a je sestavena z kmenů s antimikrobiální aktivitou vůči častým kontaminantům syrového mléka.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: New products based on milk and cereals for human nutrition by using biotechnological processes and selected microorganisms by genomic methods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Protektivní kultura

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    technologie uplatněna v Polabské mlékárny a.s.,IČO: 45148678, licenční smlouva uzavřena 16.12.2016, Ing. Pavel Vybíral,Dr. Kryšpína 510/4, 290 01 Poděbrady II,tel.č.325600750

  • Economical parameters

    záruka vyšší standardnosti výroby

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page