All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hygienic quality of milk of small ruminants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000091" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000091 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hygienická kvalita kozího mléka

  • Original language description

    Kozy patří do skupiny malých přežvýkavců, jejich mléko je surovinou pro jedinečnou kvalitu výrobků určených pro lidskou spotřebu.Hygienická kvalita mléka je vytvářena celkovým počtem mezofilních mikroorganismů a počtem somatických buněk.Mikrobiologická kvalita mléka je převážně určena čistotou mléčných dopravních cest a zchlazovacími podmínkami.Počty somatických buněk(PSB/SCC) jsou v mléce nejnižší tam, kde nebyly identifikovány patogeny a nejvyšší tam, kde byl izolován zejména Staphylococcus aureus.Koaguláza negativní stafylokoky (CNS) jsou nejpočetnější skupinou bakterií z vnějšího prostředí v mléce koz.Mléko s nízkým PSB a nízkým počtem mezofilních mikroorganizmů je indikací chovu zdravých zvířat a uplatňování hygienických standardů na farmě.Základem docílení hygienické kvality z titulu bezpečnosti potravin je tak chov koz krmených kvalitní krmnou dávkou, chovaných podle zásad welfare a dojených na kvalitních dojírnách respektujících jejich fyziologii.

  • Czech name

    Hygienická kvalita kozího mléka

  • Czech description

    Kozy patří do skupiny malých přežvýkavců, jejich mléko je surovinou pro jedinečnou kvalitu výrobků určených pro lidskou spotřebu.Hygienická kvalita mléka je vytvářena celkovým počtem mezofilních mikroorganismů a počtem somatických buněk.Mikrobiologická kvalita mléka je převážně určena čistotou mléčných dopravních cest a zchlazovacími podmínkami.Počty somatických buněk(PSB/SCC) jsou v mléce nejnižší tam, kde nebyly identifikovány patogeny a nejvyšší tam, kde byl izolován zejména Staphylococcus aureus.Koaguláza negativní stafylokoky (CNS) jsou nejpočetnější skupinou bakterií z vnějšího prostředí v mléce koz.Mléko s nízkým PSB a nízkým počtem mezofilních mikroorganizmů je indikací chovu zdravých zvířat a uplatňování hygienických standardů na farmě.Základem docílení hygienické kvality z titulu bezpečnosti potravin je tak chov koz krmených kvalitní krmnou dávkou, chovaných podle zásad welfare a dojených na kvalitních dojírnách respektujících jejich fyziologii.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: The research of factors affecting the profitability, quality and safety of milk and milk products in the farms of small ruminants in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš Chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2016

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    46-48

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database