All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effective support of antifungal effect of whey ferment with propionate on growth and development of food moulds by the adjunct of the organic acids.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000046" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000046 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/vysledky_projektu/sbornik_qj1510341_2017.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/vysledky_projektu/sbornik_qj1510341_2017.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Doplněk organických kyselin jako efektivní podpora antifungálního účinku syrovátkového fermentu s propionátem na růst a vývoj potravinářských plísní

  • Original language description

    V této studii byl srovnáván antifungální efekt syrovátkových fermentů s obsahem propionátu (3,616 mg. mL-1) s rozdílným pH a vliv přídavku kyseliny mléčné k fermentu na růst a vývoj vybraných plísní in vitro. Následně byly tyto fermenty testovány v poloprovozních podmínkách při odpeku toustových chlebů. Testy in vitro prokázaly významný vliv přídavku kyseliny mléčné na růst a vývoj plísní. Okyselení fermentu v poloprovozních podmínkách se ukázalo jako funkční, ale výsledky vykazují určitou variabilitu s ohledem na poloprovozní a výrobní podmínky.

  • Czech name

    Doplněk organických kyselin jako efektivní podpora antifungálního účinku syrovátkového fermentu s propionátem na růst a vývoj potravinářských plísní

  • Czech description

    V této studii byl srovnáván antifungální efekt syrovátkových fermentů s obsahem propionátu (3,616 mg. mL-1) s rozdílným pH a vliv přídavku kyseliny mléčné k fermentu na růst a vývoj vybraných plísní in vitro. Následně byly tyto fermenty testovány v poloprovozních podmínkách při odpeku toustových chlebů. Testy in vitro prokázaly významný vliv přídavku kyseliny mléčné na růst a vývoj plísní. Okyselení fermentu v poloprovozních podmínkách se ukázalo jako funkční, ale výsledky vykazují určitou variabilitu s ohledem na poloprovozní a výrobní podmínky.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů