The effective support of antifungal effect of whey ferment with propionate on growth and development of food moulds by the adjunct of the organic acids.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000046" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000046 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/vysledky_projektu/sbornik_qj1510341_2017.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/vysledky_projektu/sbornik_qj1510341_2017.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Doplněk organických kyselin jako efektivní podpora antifungálního účinku syrovátkového fermentu s propionátem na růst a vývoj potravinářských plísní
Original language description
V této studii byl srovnáván antifungální efekt syrovátkových fermentů s obsahem propionátu (3,616 mg. mL-1) s rozdílným pH a vliv přídavku kyseliny mléčné k fermentu na růst a vývoj vybraných plísní in vitro. Následně byly tyto fermenty testovány v poloprovozních podmínkách při odpeku toustových chlebů. Testy in vitro prokázaly významný vliv přídavku kyseliny mléčné na růst a vývoj plísní. Okyselení fermentu v poloprovozních podmínkách se ukázalo jako funkční, ale výsledky vykazují určitou variabilitu s ohledem na poloprovozní a výrobní podmínky.
Czech name
Doplněk organických kyselin jako efektivní podpora antifungálního účinku syrovátkového fermentu s propionátem na růst a vývoj potravinářských plísní
Czech description
V této studii byl srovnáván antifungální efekt syrovátkových fermentů s obsahem propionátu (3,616 mg. mL-1) s rozdílným pH a vliv přídavku kyseliny mléčné k fermentu na růst a vývoj vybraných plísní in vitro. Následně byly tyto fermenty testovány v poloprovozních podmínkách při odpeku toustových chlebů. Testy in vitro prokázaly významný vliv přídavku kyseliny mléčné na růst a vývoj plísní. Okyselení fermentu v poloprovozních podmínkách se ukázalo jako funkční, ale výsledky vykazují určitou variabilitu s ohledem na poloprovozní a výrobní podmínky.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů