All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Summary results of the influence of feed additives on the quality of milk fat obtained by the project QJ1310107

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000047" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000047 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107

  • Original language description

    Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit obsah a složení mléčného tuku. Účelem této práce bylo stanovit vliv krmných aditiv, jako mikrořasy Japanochytrium sp., lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka, do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na obsah tuku a profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Bylo zjištěno, že přídavek lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka má pozitivní vliv na profil mastných kyselin v kozím mléce a jogurtu. Krmivo s lněným olejem nebo extrudovaným lněným semínkem statisticky významně zvýšilo obsah n-3 mastných kyselin (P < 0.001) a snížilo obsahu saturovaných mastných kyselin (P < 0.001).

  • Czech name

    Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107

  • Czech description

    Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit obsah a složení mléčného tuku. Účelem této práce bylo stanovit vliv krmných aditiv, jako mikrořasy Japanochytrium sp., lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka, do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na obsah tuku a profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Bylo zjištěno, že přídavek lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka má pozitivní vliv na profil mastných kyselin v kozím mléce a jogurtu. Krmivo s lněným olejem nebo extrudovaným lněným semínkem statisticky významně zvýšilo obsah n-3 mastných kyselin (P < 0.001) a snížilo obsahu saturovaných mastných kyselin (P < 0.001).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů