Summary results of the influence of feed additives on the quality of milk fat obtained by the project QJ1310107
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000047" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000047 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107
Original language description
Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit obsah a složení mléčného tuku. Účelem této práce bylo stanovit vliv krmných aditiv, jako mikrořasy Japanochytrium sp., lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka, do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na obsah tuku a profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Bylo zjištěno, že přídavek lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka má pozitivní vliv na profil mastných kyselin v kozím mléce a jogurtu. Krmivo s lněným olejem nebo extrudovaným lněným semínkem statisticky významně zvýšilo obsah n-3 mastných kyselin (P < 0.001) a snížilo obsahu saturovaných mastných kyselin (P < 0.001).
Czech name
Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107
Czech description
Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit obsah a složení mléčného tuku. Účelem této práce bylo stanovit vliv krmných aditiv, jako mikrořasy Japanochytrium sp., lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka, do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na obsah tuku a profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Bylo zjištěno, že přídavek lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka má pozitivní vliv na profil mastných kyselin v kozím mléce a jogurtu. Krmivo s lněným olejem nebo extrudovaným lněným semínkem statisticky významně zvýšilo obsah n-3 mastných kyselin (P < 0.001) a snížilo obsahu saturovaných mastných kyselin (P < 0.001).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů