Changes in fatty acid profile of goat milk after algae inclusion to feed.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23BO58" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#BO58 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/15:69599
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/150-iv-viii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/150-iv-viii.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny profilu mastných kyselin v kozím mléce po přídavku řas do krmné dávky.
Original language description
Sledovat složení kozího mléka, je důležité jak z nutričních tak technologických důvodů. Mezi významné faktory, které mají vliv na složení kozího mléka a zastoupení mastných kyselin patří výživa zvířat. Účelem této práce bylo stanovit účinek přídavku zelené řasy Chlorella vulgaris do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na složení mléka a profil mastných kyselin. Stádo třiceti koz bylo na začátku jejich první laktace rozděleno do dvou skupin po patnácti kusech. Pokusná skupina byla denně přikrmována 10 g granulované řasy Chlorella vulgaris. Kontrolní skupina byla krmena bez přídavku řasy. Sledována byla denní produkce mléka a obsah tuku, bílkovin, laktózy a tukuprosté sušiny a zastoupení masných kyselin. Na základě výsledků bylo zjištěno, že přídavek Chlorella vulgaris nemá vliv na denní produkci mléka ani na obsah tuku, bílkovin, laktózy a tukuprosté sušiny, ale má vliv na profil mastných kyselin.
Czech name
Změny profilu mastných kyselin v kozím mléce po přídavku řas do krmné dávky.
Czech description
Sledovat složení kozího mléka, je důležité jak z nutričních tak technologických důvodů. Mezi významné faktory, které mají vliv na složení kozího mléka a zastoupení mastných kyselin patří výživa zvířat. Účelem této práce bylo stanovit účinek přídavku zelené řasy Chlorella vulgaris do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na složení mléka a profil mastných kyselin. Stádo třiceti koz bylo na začátku jejich první laktace rozděleno do dvou skupin po patnácti kusech. Pokusná skupina byla denně přikrmována 10 g granulované řasy Chlorella vulgaris. Kontrolní skupina byla krmena bez přídavku řasy. Sledována byla denní produkce mléka a obsah tuku, bílkovin, laktózy a tukuprosté sušiny a zastoupení masných kyselin. Na základě výsledků bylo zjištěno, že přídavek Chlorella vulgaris nemá vliv na denní produkci mléka ani na obsah tuku, bílkovin, laktózy a tukuprosté sušiny, ale má vliv na profil mastných kyselin.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
150
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
"iv"-"viii"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—