All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Kefir production technology with E. faecium content and extended shelf life

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vumlekarensky.cz/" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby kefíru s obsahem E. faecium a s prodlouženou trvanlivostí

  • Original language description

    Kefír je mléčný výrobek obsahující laktokoky, laktobacily i kvasinky. V současné době většina výrobců vyrábí kefírové mléko. Pravý kefír obsahuje min. 10 000 KTJ kvasinkových mikroorganismů v 1 g a nebezpečí tvorby plynu a deformace obalů je značné. Navržený kefír splňuje vyhlášku č. 397/2016 a má příznivé vlastnosti senzorické tak i technologické. Doplněná kultura E. faecium má pozitivní účinky na lidské zdraví. E. faecium účinně ovlivňuje lipidový metabolismus a snižuje výskyt Clostridium difficile ve střevním obsahu. Kultura E. faecium zlepšuje konzistenční vlastnosti.

  • Czech name

    Technologie výroby kefíru s obsahem E. faecium a s prodlouženou trvanlivostí

  • Czech description

    Kefír je mléčný výrobek obsahující laktokoky, laktobacily i kvasinky. V současné době většina výrobců vyrábí kefírové mléko. Pravý kefír obsahuje min. 10 000 KTJ kvasinkových mikroorganismů v 1 g a nebezpečí tvorby plynu a deformace obalů je značné. Navržený kefír splňuje vyhlášku č. 397/2016 a má příznivé vlastnosti senzorické tak i technologické. Doplněná kultura E. faecium má pozitivní účinky na lidské zdraví. E. faecium účinně ovlivňuje lipidový metabolismus a snižuje výskyt Clostridium difficile ve střevním obsahu. Kultura E. faecium zlepšuje konzistenční vlastnosti.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Opočenský probiotický kefír

  • Numerical identification

    B1.11.2018

  • Technical parameters

    Ověřeno dne 1.11.2018 BOHEMILK a.s., IČ 26722861, DIČ CZ 26722861,Ing. Antonín Kolář - ředitel

  • Economical parameters

    předpoklad 200000 litrů ročně, odhad 3000000 Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page

    http://www.vumlekarensky.cz/