Kefir production technology with E. faecium content and extended shelf life
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vumlekarensky.cz/" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby kefíru s obsahem E. faecium a s prodlouženou trvanlivostí
Original language description
Kefír je mléčný výrobek obsahující laktokoky, laktobacily i kvasinky. V současné době většina výrobců vyrábí kefírové mléko. Pravý kefír obsahuje min. 10 000 KTJ kvasinkových mikroorganismů v 1 g a nebezpečí tvorby plynu a deformace obalů je značné. Navržený kefír splňuje vyhlášku č. 397/2016 a má příznivé vlastnosti senzorické tak i technologické. Doplněná kultura E. faecium má pozitivní účinky na lidské zdraví. E. faecium účinně ovlivňuje lipidový metabolismus a snižuje výskyt Clostridium difficile ve střevním obsahu. Kultura E. faecium zlepšuje konzistenční vlastnosti.
Czech name
Technologie výroby kefíru s obsahem E. faecium a s prodlouženou trvanlivostí
Czech description
Kefír je mléčný výrobek obsahující laktokoky, laktobacily i kvasinky. V současné době většina výrobců vyrábí kefírové mléko. Pravý kefír obsahuje min. 10 000 KTJ kvasinkových mikroorganismů v 1 g a nebezpečí tvorby plynu a deformace obalů je značné. Navržený kefír splňuje vyhlášku č. 397/2016 a má příznivé vlastnosti senzorické tak i technologické. Doplněná kultura E. faecium má pozitivní účinky na lidské zdraví. E. faecium účinně ovlivňuje lipidový metabolismus a snižuje výskyt Clostridium difficile ve střevním obsahu. Kultura E. faecium zlepšuje konzistenční vlastnosti.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Opočenský probiotický kefír
Numerical identification
B1.11.2018
Technical parameters
Ověřeno dne 1.11.2018 BOHEMILK a.s., IČ 26722861, DIČ CZ 26722861,Ing. Antonín Kolář - ředitel
Economical parameters
předpoklad 200000 litrů ročně, odhad 3000000 Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
http://www.vumlekarensky.cz/