All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Functional properties of lactic acid bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000038" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_176_2_s.4-7.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_176_2_s.4-7.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Funkční vlastnosti bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Bakterie mléčného kvašení představují skupinu mikroorganismů, jenž jsou známé a v potravinářském průmyslu využívané pro své fermentační schopnosti. Některé druhy a jejich izoláty, jako probiotika, poskytují řadu zdravotních benefitů v souvislosti s gastro-urogenitálním traktem lidí a zvířat. Bakterie mléčného kvašení, druh od druhu a izolát od izolátu, disponují širokým spektrem dalších funkčních vlastností, které mohou být významným přínosem pro vývoj potravin nové generace cílené na specifické skupiny konzumentů s ohledem na jejich zdraví a nutriční požadavky.

  • Czech name

    Funkční vlastnosti bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Bakterie mléčného kvašení představují skupinu mikroorganismů, jenž jsou známé a v potravinářském průmyslu využívané pro své fermentační schopnosti. Některé druhy a jejich izoláty, jako probiotika, poskytují řadu zdravotních benefitů v souvislosti s gastro-urogenitálním traktem lidí a zvířat. Bakterie mléčného kvašení, druh od druhu a izolát od izolátu, disponují širokým spektrem dalších funkčních vlastností, které mohou být významným přínosem pro vývoj potravin nové generace cílené na specifické skupiny konzumentů s ohledem na jejich zdraví a nutriční požadavky.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Utilization of enzyme and probiotics potential of micro-organisms to develop new and improve the quality and durability of existing dairy and bakery products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    30

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    4 – 7

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database