Possibilities of identifi cation of adulteration of raw milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000045" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000045 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/19:80918
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_177_1_s.1-7.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_177_1_s.1-7.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti identifikace falšování syrového mléka
Original language description
Příspěvek uvádí potřebu vývoje metod pro odhalování falšování syrového mléka. Podrobněji je zmíněna pravděpodobnostní, statistická metoda identifi kace falšování ovčího mléka vodou podle dynamiky vybraných složek mléka a bodu mrznutí mléka během sezóny. Jsou uvedeny metodické postupy a výsledky řešení současného projektu vývoje metod pro odhalování falšovaného mléka malých přežvýkavců přídavkem kravského mléka. V závěru je zdůvodněna akutní potřeba urychleného výzkumu a vývoje analytických metod pro odhalování falšování mléka, především kravského, umělým snižováním počtu somatických buněk, jako postupu prevence zhoršování kvality potravinového řetězce a podpory ochrany zdraví konzumentů.
Czech name
Možnosti identifikace falšování syrového mléka
Czech description
Příspěvek uvádí potřebu vývoje metod pro odhalování falšování syrového mléka. Podrobněji je zmíněna pravděpodobnostní, statistická metoda identifi kace falšování ovčího mléka vodou podle dynamiky vybraných složek mléka a bodu mrznutí mléka během sezóny. Jsou uvedeny metodické postupy a výsledky řešení současného projektu vývoje metod pro odhalování falšovaného mléka malých přežvýkavců přídavkem kravského mléka. V závěru je zdůvodněna akutní potřeba urychleného výzkumu a vývoje analytických metod pro odhalování falšování mléka, především kravského, umělým snižováním počtu somatických buněk, jako postupu prevence zhoršování kvality potravinového řetězce a podpory ochrany zdraví konzumentů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920222" target="_blank" >QK1920222: Novel robust methods for goat and sheep milk and milk products adulteration</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy – zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
30
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
1 – 7
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—