All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of techniques DART/TOF-MS and SPME-GC-O/MS for evaluation of reformulated fresh cheese quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000044" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000044 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití technik DART/TOF-MS a SPME-GC-O/MS pro hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů

  • Original language description

    Rajchl A., Grégrová A., Fiantoková T., Škorpilová T., Rýdlová L., Tobolka A., Němečková I., Havlíková Š., Forejt J., Čížková H.: Využití technik DART/TOF-MS a SPME-GC-O/MS pro hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů. Poster a příspěvku do sborníku. Kvalita a bezpečnost potravin 15. -16.10.2020 Piešťany, s. 148 – 151. DOI: 10.15414/2020.9788055221687. Vysoký příjem soli je považován za jeden z významných faktorů odpovědných za vysoký krevní tlak a tedy i choroby s tímto jevem spojeným jako jsou mozkové mrtvice či srdeční příhody. S ohledem na vysoký příjem soli v ČR je snaha výrobců stávající výrobky, co do obsahu soli, reformulovat. Sůl má ovšem v potravinách funkci nejenom senzorickou ale i technologickou, a tak snížení soli v receptuře potravinářského výrobku může vést k fyzikálněchemickým změnám finálních produktů. Dalším negativním jevem spojeným se snížení obsahu soli ve výrobku může být změna v jeho trvanlivosti. Tato práce je zaměřena na hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů s využitím pokročilých instrumentálních technik.

  • Czech name

    Využití technik DART/TOF-MS a SPME-GC-O/MS pro hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů

  • Czech description

    Rajchl A., Grégrová A., Fiantoková T., Škorpilová T., Rýdlová L., Tobolka A., Němečková I., Havlíková Š., Forejt J., Čížková H.: Využití technik DART/TOF-MS a SPME-GC-O/MS pro hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů. Poster a příspěvku do sborníku. Kvalita a bezpečnost potravin 15. -16.10.2020 Piešťany, s. 148 – 151. DOI: 10.15414/2020.9788055221687. Vysoký příjem soli je považován za jeden z významných faktorů odpovědných za vysoký krevní tlak a tedy i choroby s tímto jevem spojeným jako jsou mozkové mrtvice či srdeční příhody. S ohledem na vysoký příjem soli v ČR je snaha výrobců stávající výrobky, co do obsahu soli, reformulovat. Sůl má ovšem v potravinách funkci nejenom senzorickou ale i technologickou, a tak snížení soli v receptuře potravinářského výrobku může vést k fyzikálněchemickým změnám finálních produktů. Dalším negativním jevem spojeným se snížení obsahu soli ve výrobku může být změna v jeho trvanlivosti. Tato práce je zaměřena na hodnocení kvality reformulovaných čerstvých sýrů s využitím pokročilých instrumentálních technik.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů