Monitoring of the meat freshness: New possibilities
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899671" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899671 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti
Original language description
Tato práce se zabývala využitím ionizační techniky DART pro rozlišení masa na základě jeho čerstvosti. Pro účel byl použit hovězí vrchní šál, který byl rozdělen na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárníchlátek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřily pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.
Czech name
Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti
Czech description
Tato práce se zabývala využitím ionizační techniky DART pro rozlišení masa na základě jeho čerstvosti. Pro účel byl použit hovězí vrchní šál, který byl rozdělen na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárníchlátek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřily pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
28-31
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—