All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of the meat freshness: New possibilities

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899671" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899671 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti

  • Original language description

    Tato práce se zabývala využitím ionizační techniky DART pro rozlišení masa na základě jeho čerstvosti. Pro účel byl použit hovězí vrchní šál, který byl rozdělen na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárníchlátek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřily pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.

  • Czech name

    Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti

  • Czech description

    Tato práce se zabývala využitím ionizační techniky DART pro rozlišení masa na základě jeho čerstvosti. Pro účel byl použit hovězí vrchní šál, který byl rozdělen na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárníchlátek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřily pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART ve spojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    28-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database