Evaluation of meat freshness: New possibilities
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897430" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897430 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti.
Original language description
Pro sledování čerstvosti masa byl použit vrchní šál kýty, který byl rozporcován na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárních látek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřili pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART vespojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.
Czech name
Sledování čerstvosti masa: Nové možnosti.
Czech description
Pro sledování čerstvosti masa byl použit vrchní šál kýty, který byl rozporcován na 50g kousky, které byly zabaleny do modifikované atmosféry. Pro extrakci nízkomolekulárních látek bylo použito pět různých extrakčních činidel. Extrakty se poté měřili pomocí techniky DART ve spojení s vysokorozlišovací spektrometrií TOF-MS. Data z hmotnostních spekter byla upravena a podrobena analýze hlavních komponent, z čehož byl získán rozptylový diagram komponentního skóre. Na základě výsledků můžeme říct, že DART vespojení s TOF-MS je použitelný pro rozlišení masa v závislosti na jeho stáří při zvolení vhodných extrakčních činidel a podmínek analýzy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XLIV. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-728-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
172-176
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 15, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—