All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterization of selenium-enriched microorganisms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000038" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22340/22:43925666 RIV/60460709:41210/22:92691

  • Result on the web

    <a href="https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf" target="_blank" >https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakterizace selenem-obohacených mikroorganismů

  • Original language description

    Cílem předkládané metodiky je podat ucelené shrnutí metod a postupů pro testování selenem obohacených mikroorganismů, včetně jejich schopnosti akumulace a biotransformace selenu a testování funkčních vlastností selenem obohacených kmenů, s následným výběrem vhodných kandidátů pro selenizaci.

  • Czech name

    Charakterizace selenem-obohacených mikroorganismů

  • Czech description

Classification

  • Type

    N<sub>metS</sub> - Methodology approved by the given body of the state whose it is competency

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LTC20014" target="_blank" >LTC20014: Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency.</a><br>

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    COST_CM_2022

  • Regulation ID

    SVS/2022/067167-G

  • Technical parameters

    Za Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a Českou zemědělskou univerzitu v Praze vydal MILCOM a.s., Ke Dvoru 12a, Praha 6, 16000. Rok vydání 2022. ISBN 978-80-88390-05-3 (MILCOM). Metodika má 12 stran. Existence metodiky je doložená statutárně podepsanou smlouvou o aplikaci metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. (26722861), Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze (60461373) a Českou zemědělskou univerzitu v Praze (IČO: 60460709) s INGREDIA, s.r.o., ze dne 07.11.2022. Metodika je volně dostupná na odkazech: https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/COST_CM_2022.pdf a https://agronavigator.cz/sites/default/files/users/user434/Metodika%20COST%20FINAL.pdf

  • Economical parameters

    Materiální náklady uživatele: 24 500,-; Náklady uživatele na práci *: 15 000,-; Náklady celkem: 39 500,-; Zisk v Kč: 230 250,-; Ekonomický přínos v Kč: 190 750,- ; *Úvaha o potřebě celkem 50 h práce (tj. selenizace, provedení všech uvedených analýz a testování), s kalkulací 300,- Kč/h.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů