Effect of temperature changes during transport on selected quality parameters of cod fillets
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000087" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000087 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv porušení teploty při transportu na vybrané jakostní parametry filetů tresky obecné
Original language description
Studie posuzuje vliv typu balení a neadekvátního transportu na výsledek mikrobiologických analýz filetů tresky obecné. Pro experimenty byly použity filety tresky obecné (Gadus morhua) balené v prostém a vakuovém balení. Modelové pokusy simulovaly zvýšení teploty při transportu vzorků na 3, 5, 8, 11, 14, 17, 20 a 25 °C. Doba expozice teplot byla 1, 1:30, 2, 3, 3:30 a 4 h. Stanovení počtu psychrotroních mikroorganismů, pH a aktivity vody bylo u vzorků provedeno ihned po expozici zvýšené teplotě (0 h), za 3 h a za 24 h po návratu do adekvátní teploty. Počet psychrotrofních mikroorganismů byl významně ovlivněn teplotou, délkou porušení chladícího řetězce, dobou vyšetření po porušení. Typ balení významný vliv neměl. Citace: Bursová Š., Necidová L., Haruštiaková D., Skočková A., Bartáková K., Klimešová M.: Vliv porušení teploty při transportu na vybrané jakostní parametry filetů tresky obecné. Ostatní – PP prezentace a příspěvek ve sborníku. Konference: LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno 12. a 13.10.2022. Sborník: Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, str. 62–65. ISBN: 978-80-7305-876-0
Czech name
Vliv porušení teploty při transportu na vybrané jakostní parametry filetů tresky obecné
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů