The velocity of adaptation to the temperature of the external environment of packaged cod fillets
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000088" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000088 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné
Original language description
V této studii byl sledován vliv způsobu balení na rychlost temperace jádra filetů tresky obecné (Gadus morhua) vlivem zvýšené teploty vnějšího prostředí (sledované teploty 8 a 20 °C). Filety byly baleny v balení prostém, vakuovém a v ochranné atmosféře. Bylo zjištěno, že nejrychleji jsou vytemperovány filety balené ve vakuu, zatímco filety balené v ochranné atmosféře jsou na teplotu vnějšího prostředí vytemperovány nejpomaleji, zřejmě vlivem plynné atmosféry přítomné uvnitř balení, která působí jako teplotní izolant. Citace: Bartáková K., Bursová Š., Skočková A., Necidová L., Haruštiaková D., Klimešová M.: Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné. Ostatní – Poster a příspěvek ve sborníku. Konference: LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno 12. a 13.10.2022. Sborník: Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, str. 95–98. ISBN: 978-80-7305-876-0
Czech name
Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů