The velocity of adaptation to the temperature of the external environment of packaged cod fillets
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880402" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880402 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné
Original language description
V této studii byl sledován vliv způsobu balení na rychlost temperace jádra filetů tresky obecné (Gadus morhua) vlivem zvýšené teploty vnějšího prostředí (sledované teploty 8 a 20 °C). Filety byly baleny v balení prostém, vakuovém a v ochranné atmosféře. Bylo zjištěno, že nejrychleji jsou vytemperovány filety balené ve vakuu, zatímco filety balené v ochranné atmosféře jsou na teplotu vnějšího prostředí vytemperovány nejpomaleji, zřejmě vlivem plynné atmosféry přítomné uvnitř balení, která působí jako teplotní izolant.
Czech name
Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné
Czech description
V této studii byl sledován vliv způsobu balení na rychlost temperace jádra filetů tresky obecné (Gadus morhua) vlivem zvýšené teploty vnějšího prostředí (sledované teploty 8 a 20 °C). Filety byly baleny v balení prostém, vakuovém a v ochranné atmosféře. Bylo zjištěno, že nejrychleji jsou vytemperovány filety balené ve vakuu, zatímco filety balené v ochranné atmosféře jsou na teplotu vnějšího prostředí vytemperovány nejpomaleji, zřejmě vlivem plynné atmosféry přítomné uvnitř balení, která působí jako teplotní izolant.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-876-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
95-98
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2022
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—