Natural biologically active Protein of Milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000090" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000090 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přirozený biologicky aktivní protein mléka
Original language description
Syrovátkové bílkoviny mléka jsou široce studovány již řadu let. Neopakovatelně vysoká biologická hodnota je zařazuje mezi unikátní nutrienty potravin. Někteří zástupci těchto bílkovin se kromě nutriční hodnoty vyznačují i dalšími unikátními vlastnostmi. Takovým představitelem je multifunkční laktoferin, jehož aspekty jsou předmětem mnoha studií. Díky svým neopakovatelným atributům je významná jeho přítomnost v mléce a izolovaný laktoferin je vyhledávaným potravním doplňkem. Citace: Vorlová L., Navrátilová P., Bartáková K., Hanuš O., Nejezchlebová H., Dluhošová S.: Přirozený biologicky aktivní protein mléka. Ostatní – Poster a příspěvek ve sborníku. Konference: LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno 12. a 13.10.2022. Sborník: Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, str. 321–323. ISBN: 978-80-7305-876-0
Czech name
Přirozený biologicky aktivní protein mléka
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů