All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Natural Biologically Active Protein of Milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880442" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880442 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přirozený biologicky aktivní protein mléka

  • Original language description

    Syrovátkové bílkoviny mléka jsou široce studovány již řadu let. Neopakovatelně vysoká biologická hodnota je zařazuje mezi unikátní nutrienty potravin. Někteří zástupci těchto bílkovin se kromě nutriční hodnoty vyznačují i dalšími unikátními vlastnostmi. Takovým představitelem je multifunkční laktoferin, jehož aspekty jsou předmětem mnoha studií. Díky svým neopakovatelným atributům je významná jeho přítomnost v mléce a izolovaný laktoferin je vyhledávaným potravním doplňkem.

  • Czech name

    Přirozený biologicky aktivní protein mléka

  • Czech description

    Syrovátkové bílkoviny mléka jsou široce studovány již řadu let. Neopakovatelně vysoká biologická hodnota je zařazuje mezi unikátní nutrienty potravin. Někteří zástupci těchto bílkovin se kromě nutriční hodnoty vyznačují i dalšími unikátními vlastnostmi. Takovým představitelem je multifunkční laktoferin, jehož aspekty jsou předmětem mnoha studií. Díky svým neopakovatelným atributům je významná jeho přítomnost v mléce a izolovaný laktoferin je vyhledávaným potravním doplňkem.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-876-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    321-323

  • Publisher name

    Veterinární univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 12, 2022

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article