All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of selected factors on lactoferin concentration in cow´s milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000071" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000071 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv vybraných faktorů na koncentraci laktoferinu v kravském mléce

  • Original language description

    V této práci byl s využitím vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s iontově párovacím činidlem stanoven obsah laktoferinu v kravském mléce v různém pořadí a fázi laktace. Celkem 49 vzorků syrového kravského mléka bylo odebíráno od dojnic z chovů v České republice od srpna do listopadu roku 2022. Průměrný obsah laktoferinu byl 123,73 ± 58,51 mg/l, rozmezí hodnot se pohybovalo od 39,80 mg/l do 250,46 mg/l. Nebyl zjištěn žádný zřejmý, statisticky významný trend změny koncentrace laktoferinu v závislosti na pořadí či fázi laktace. Zřejmě by bylo třeba cílené sledování množství laktoferinu v mléce od stále stejných dojnic ve stejných fázích jednotlivých laktací, aby mohl být vliv pořadí či fáze laktace správně posouzen. V případě výsledků v této práci se jedná o pilotní studii, kdy byly vzorky mléka odebírány v jednom období v určitém chovu od všech dojnic, které byly právě v laktaci. Citace: Bartáková K., Vorlová L., Motalová G., Hanuš O., Nejeschlebová H., Samková E., Navrátilová P., Dluhošová S.: Vliv vybraných faktorů na koncentraci laktoferinu v kravském mléce. Ostatní – Poster, abstrakt ve sborníku, příspěvek ve sborníku. Konference: HYGIENA ALIMENTORUM XLIII, Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít – aktuálne problémy a trendy, 10. – 12. mája 2023, Štrbské Pleso, Slovenská republika. Příspěvek ve sborníku abstraktů: In: Hygiena Alimentorum XLIII, Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2023, pp. 18. ISBN 978-80-8077-786-9. Příspěvek ve sborníku příspěvků: In: Hygiena Alimentorum XLIII, Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2023, pp. 175-180. ISBN 978-80-8077-787-6

  • Czech name

    Vliv vybraných faktorů na koncentraci laktoferinu v kravském mléce

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů