All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of cold chain disruption on the total plate count of small ruminants milk samples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000072" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000072 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv míry porušení chladírenského řetězce na celkové počty mikroorganismů vzorků syrového mléka malých přežvýkavců

  • Original language description

    Byl sledován vliv úložné teploty 8, 11, 14, 17, 20 a 25 ºC a času na celkový počet mikroorganismů (CPM) v syrovém kozím a ovčím mléce. Vzorky mléka byly uchovány při dané teplotě a analyzovány po 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5, 3 a 4 hodinách. Po každé analýze byly vzorky uloženy do lednice při teplotě 8 ºC a znovu analyzovány po 3 a 24 hodinách. Z výsledků celkového počtu mikroorganismů a meze reprodukovatelnosti 0,45 log byla stanovena teplota a doba její expozice, při které je možné vzorky ještě analyzovat, aniž by porušení teploty transportu mělo negativního dopad na mikrobiologický profil vzorků. Hodnoty CPM u mléka malých přežvýkavců byly většinou v mezích reprodukovatelnosti. U kozího mléka byla horní mez reprodukovatelnosti překročena pouze při působení teplot 17, 20 a 25 °C po dobu 4 hodin a provádění analýz až po 24 hodinách, u ovčího mléka pouze v případě 25 °C po dobu 4 hodin a provádění analýz až po 24 hodinách. Citace: Klimešová M., Nejeschlebová L., Necidová L., Hanuš O., Bursová Š., Vorlová L.: Vliv míry porušení chladírenského řetězce na celkové počty mikroorganismů vzorků syrového mléka malých přežvýkavců. Ostatní – Poster, abstrakt ve sborníku, příspěvek ve sborníku. Konference: HYGIENA ALIMENTORUM XLIII, Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít – aktuálne problémy a trendy, 10. – 12. mája 2023, Štrbské Pleso, Slovenská republika. Příspěvek ve sborníku abstraktů: In: Hygiena Alimentorum XLIII, Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2023, pp. 58. ISBN 978-80-8077-786-9. Příspěvek ve sborníku příspěvků: In: Hygiena Alimentorum XLIII, Košice: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2023, pp. 418–423. ISBN 978-80-8077-787-6

  • Czech name

    Vliv míry porušení chladírenského řetězce na celkové počty mikroorganismů vzorků syrového mléka malých přežvýkavců

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů