All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of cold chain disruption on the total plate count of small ruminants milk samples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880932" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880932 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv míry porušení chladírenského řetězce na celkové počety mikroorganismů vzorků syrového mléka malých přežvýkavců

  • Original language description

    V této studii byl sledován vliv skladovacích teplot 8, 11, 14, 17, 20 a 25 ºC a také doby skladování na celkový počet mikroorrganismů (CPM) v ovčím a kozím mléce. Vzorky mléka byly udržovány při příslušné teplotě a analyzovány po 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, respektive 4 hodinách. Po každé analýze byly vzorky uloženy v chladničce při 8 °C a znovu analyzovány po 3 a 24 hodinách. Výsledné hodnoty celkového počtu mikroorganismů a hranice reprodukovatelnosti 0,45 log byly použity pro stanovení maximální doby expozice příslušným teplotám, což ještě podpořilo analýzu vzorků, aniž by byla ohrožena jejich mikrobiologická kvalita. Hodnoty CPM v mléce malých přežvýkavců byly většinou v mezích reprodukovatelnosti. U kozího mléka byla horní hranice reprodukovatelnosti překročena pouze u vzorků vystavených teplotám 17, 20 nebo 25 °C po dobu 4 hodin analyzovaných pouze 24 hodin po přerušení chladícího řetězce. U ovčího mléka byla překročena pouze u vzorků skladovaných při 25 °C hodin s odložením analýz o 24 hodin.

  • Czech name

    Vliv míry porušení chladírenského řetězce na celkové počety mikroorganismů vzorků syrového mléka malých přežvýkavců

  • Czech description

    V této studii byl sledován vliv skladovacích teplot 8, 11, 14, 17, 20 a 25 ºC a také doby skladování na celkový počet mikroorrganismů (CPM) v ovčím a kozím mléce. Vzorky mléka byly udržovány při příslušné teplotě a analyzovány po 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, respektive 4 hodinách. Po každé analýze byly vzorky uloženy v chladničce při 8 °C a znovu analyzovány po 3 a 24 hodinách. Výsledné hodnoty celkového počtu mikroorganismů a hranice reprodukovatelnosti 0,45 log byly použity pro stanovení maximální doby expozice příslušným teplotám, což ještě podpořilo analýzu vzorků, aniž by byla ohrožena jejich mikrobiologická kvalita. Hodnoty CPM v mléce malých přežvýkavců byly většinou v mezích reprodukovatelnosti. U kozího mléka byla horní hranice reprodukovatelnosti překročena pouze u vzorků vystavených teplotám 17, 20 nebo 25 °C po dobu 4 hodin analyzovaných pouze 24 hodin po přerušení chladícího řetězce. U ovčího mléka byla překročena pouze u vzorků skladovaných při 25 °C hodin s odložením analýz o 24 hodin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: The degree of cold chain disruption during official sampling and sample transport and its effects on the resulting microbial profile</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XLIII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít - aktuálne problémy a trendy

  • ISBN

    978-80-8077-787-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    418-423

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 10, 2023

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article