All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Specificity of reference materials and results proficiency testing in basic milk analyses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000138" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000138 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/08:#0000225

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz

  • Original language description

    Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka.

  • Czech name

    Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz

  • Czech description

    Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Referenční materiály a mezilaboratorní porovnávání zkoušek III

  • ISBN

    978-80-86380-46-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    25

  • Pages from-to

  • Publisher name

    2Theta

  • Place of publication

    Český Těšín

  • Event location

    Medlov

  • Event date

    Jan 1, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article