All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Performance of effective retrospective calibration of modern MIR and MIR-FT infrared spectroscopy on milk freezing point depression measurement

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000521" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000521 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/11:#0000474

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Provedení efektivní retrospektivní kalibrace moderní infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT na měření bodu mrznutí mléka

  • Original language description

    Bod mrznutí mléka (BMM) je důležitý ukazatel. Cílem bylo validovat postup kalibrace metod MIR a MIR-FT stanovení BMM na základě derivace referenčních hodnot z verifikovaného systému výkonnostního testování analytické způsobilosti (PT). V období opakovaného použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle reference z PT byla d od referenčních hodnot PT průměrně -0,000123 ? 0,001399 °C. Průměrná sd tohoto d od referenčních hodnot byla 0,0062 ? 0,003339 °C. Ve stejném období byla úspěšnost pro MIR-FT v PT 10,0 a pro CRYO 85,7 %. Průměrná sd pro d od referenčních hodnot v PT byla 0,00578 ? 0,003146 pro MIR-FT a 0,00115 ? 0,0006 °C pro CRYO. Existuje možnost použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle výsledků PT v laboratorní síti.

  • Czech name

    Provedení efektivní retrospektivní kalibrace moderní infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT na měření bodu mrznutí mléka

  • Czech description

    Bod mrznutí mléka (BMM) je důležitý ukazatel. Cílem bylo validovat postup kalibrace metod MIR a MIR-FT stanovení BMM na základě derivace referenčních hodnot z verifikovaného systému výkonnostního testování analytické způsobilosti (PT). V období opakovaného použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle reference z PT byla d od referenčních hodnot PT průměrně -0,000123 ? 0,001399 °C. Průměrná sd tohoto d od referenčních hodnot byla 0,0062 ? 0,003339 °C. Ve stejném období byla úspěšnost pro MIR-FT v PT 10,0 a pro CRYO 85,7 %. Průměrná sd pro d od referenčních hodnot v PT byla 0,00578 ? 0,003146 pro MIR-FT a 0,00115 ? 0,0006 °C pro CRYO. Existuje možnost použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle výsledků PT v laboratorní síti.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Cooperation and membership in international professional organizations ICAR and AFEMA</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LIII

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    15

  • Pages from-to

    17-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database