Performance of effective retrospective calibration of modern MIR and MIR-FT infrared spectroscopy on milk freezing point depression measurement
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000521" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000521 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49608851:_____/11:#0000474
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Provedení efektivní retrospektivní kalibrace moderní infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT na měření bodu mrznutí mléka
Original language description
Bod mrznutí mléka (BMM) je důležitý ukazatel. Cílem bylo validovat postup kalibrace metod MIR a MIR-FT stanovení BMM na základě derivace referenčních hodnot z verifikovaného systému výkonnostního testování analytické způsobilosti (PT). V období opakovaného použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle reference z PT byla d od referenčních hodnot PT průměrně -0,000123 ? 0,001399 °C. Průměrná sd tohoto d od referenčních hodnot byla 0,0062 ? 0,003339 °C. Ve stejném období byla úspěšnost pro MIR-FT v PT 10,0 a pro CRYO 85,7 %. Průměrná sd pro d od referenčních hodnot v PT byla 0,00578 ? 0,003146 pro MIR-FT a 0,00115 ? 0,0006 °C pro CRYO. Existuje možnost použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle výsledků PT v laboratorní síti.
Czech name
Provedení efektivní retrospektivní kalibrace moderní infračervené spektroskopie MIR a MIR-FT na měření bodu mrznutí mléka
Czech description
Bod mrznutí mléka (BMM) je důležitý ukazatel. Cílem bylo validovat postup kalibrace metod MIR a MIR-FT stanovení BMM na základě derivace referenčních hodnot z verifikovaného systému výkonnostního testování analytické způsobilosti (PT). V období opakovaného použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle reference z PT byla d od referenčních hodnot PT průměrně -0,000123 ? 0,001399 °C. Průměrná sd tohoto d od referenčních hodnot byla 0,0062 ? 0,003339 °C. Ve stejném období byla úspěšnost pro MIR-FT v PT 10,0 a pro CRYO 85,7 %. Průměrná sd pro d od referenčních hodnot v PT byla 0,00578 ? 0,003146 pro MIR-FT a 0,00115 ? 0,0006 °C pro CRYO. Existuje možnost použití retrospektivní kalibrace MIR-FT podle výsledků PT v laboratorní síti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Cooperation and membership in international professional organizations ICAR and AFEMA</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LIII
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
15
Pages from-to
17-31
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—