All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antilisterial activity of bacterial surface-ripened cheese microflora

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000572" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000572 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antilisteriální aktivita mikroflóry sýrů s mazem na povrchu

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit antilisteriální potenciál mikroflóry mazových sýrů a charakterizovat antilisteriálně aktivní izoláty. Z celkového počtu 169 testovaných izolátů jich 10 (6 %) vykazovalo inhibiční aktivitu vůči alespoň jednomu z indikátorových kmenů listerií (L. innocua LN03 a L. innocua LN06). Dle fenotypových vlastností a sekvenace 16S rRNA genů byly dva kmeny s největší antilisteriální aktivitou identifikovány jako Lactobacillus plantarum HV11 a Pediococcus acidilactici HV12. K testování antilisteriálního potenciálu obou aktivních izolátů byla využita agarová vpichová metoda.

  • Czech name

    Antilisteriální aktivita mikroflóry sýrů s mazem na povrchu

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjistit antilisteriální potenciál mikroflóry mazových sýrů a charakterizovat antilisteriálně aktivní izoláty. Z celkového počtu 169 testovaných izolátů jich 10 (6 %) vykazovalo inhibiční aktivitu vůči alespoň jednomu z indikátorových kmenů listerií (L. innocua LN03 a L. innocua LN06). Dle fenotypových vlastností a sekvenace 16S rRNA genů byly dva kmeny s největší antilisteriální aktivitou identifikovány jako Lactobacillus plantarum HV11 a Pediococcus acidilactici HV12. K testování antilisteriálního potenciálu obou aktivních izolátů byla využita agarová vpichová metoda.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LIII

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    49-57

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database