All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of aging of quality beef using electrical impedance spectroscopy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000711" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000711 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie

  • Original language description

    Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení křehkosti hovězího masa během jeho řízeného zrání pomocí měření elektrické impedance masa. Toto sledování má význam pro správné stanovení míry zrání masa, což má důsledky na náklady procesu jeho zrání, zejména pro ty provozy, kde je dozráváno značné množství masa. V konečném důsledku je metodika významná i pro koncové spotřebitele ? konzumenty ? kteří budou mít možnost výběru mezi běžným masem a kvalitním uzrálým masem, přičemž tento kvalitativní rozdíl bude změřen nedestruktivní a přesnou metodou.

  • Czech name

    Hodnocení zrání kvalitního výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie

  • Czech description

    Metodika popisuje aktuální problematiku analytického stanovení křehkosti hovězího masa během jeho řízeného zrání pomocí měření elektrické impedance masa. Toto sledování má význam pro správné stanovení míry zrání masa, což má důsledky na náklady procesu jeho zrání, zejména pro ty provozy, kde je dozráváno značné množství masa. V konečném důsledku je metodika významná i pro koncové spotřebitele ? konzumenty ? kteří budou mít možnost výběru mezi běžným masem a kvalitním uzrálým masem, přičemž tento kvalitativní rozdíl bude změřen nedestruktivní a přesnou metodou.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologies for routine measurement of meat quality parameters and controlled process of meat maturation to increasing of product added value and new products in meat industry.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    J14/04

  • Regulation ID

    7/2014

  • Technical parameters

    Metodika je využívána na základě smlouvy o uplatnění certifikované metodiky ze dne 17. 12. 2014 uzavřené mezi společností Agrovýzkum Rapotín s.r.o. a Ing. Josef Müller, U Kapličky 14, 530 02 Pardubice-Mnětice, IČ 68235721. Za poskytovatale: Ing. Ondřej Kopp (tel. 583 392 111), za uživatele Ing. Josef Müller (tel. 603 878 518).

  • Economical parameters

    Hodnocení zrání výsekového hovězího masa pomocí elektrické impedanční spektroskopie je ve srovnání s použitím měření střižné síly dle metodiky Werner-Bratzlera investičně méně náročné (cena texturometru s nožem cca 350 tis. Kč vs. cena analyzátoru cca. 60 tis. Kč, cena elektrod v desítkách Kč), nedestruktivní, efektivní a rychlé. Přesný monitoring zrání masa také umožní uspořit nezanedbatelné množství elektrické energie potřebné pro chlazení masa.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob ? Úřad pro potraviny, Těšnov 65/17 Praha 1, 117 05

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů