Important effects on quality of steaks from beef-the effect of the breed.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.
Original language description
Účelem uspořádání workshopu v masné laboratoři bylo poskytnout účastníkům informace o našem výzkumu v oblasti užitkového křížení, výživy, dále o zrání hovězího masa a zejména o vlivu plemene na křehkost masa, coby jedné z nejdůležitějších vlastností hovězího steaku. Kalibrovaný texturometr s nožem ve tvaru obráceného písmene V byl použit k demonstrování velikosti střižné síly při přetínání grilovaného masa. Účastníci ochutnávali grilované hovězí z různých kategorií zvířat a srovnávali svoje senzorické vjemy s naměřenými hodnotami. Střižná síla a výsledky výzkumu zootechnických vlivů byly představeny s pomocí obrázků, grafů a komentářů.
Czech name
Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.
Czech description
Účelem uspořádání workshopu v masné laboratoři bylo poskytnout účastníkům informace o našem výzkumu v oblasti užitkového křížení, výživy, dále o zrání hovězího masa a zejména o vlivu plemene na křehkost masa, coby jedné z nejdůležitějších vlastností hovězího steaku. Kalibrovaný texturometr s nožem ve tvaru obráceného písmene V byl použit k demonstrování velikosti střižné síly při přetínání grilovaného masa. Účastníci ochutnávali grilované hovězí z různých kategorií zvířat a srovnávali svoje senzorické vjemy s naměřenými hodnotami. Střižná síla a výsledky výzkumu zootechnických vlivů byly představeny s pomocí obrázků, grafů a komentářů.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Rapotín
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
24
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce