Selected visual results of beef marbling in Wagyu-sired animals under the effect of age and sex.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000004" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000004 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuchs.cz/soubory/mramor2018.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/mramor2018.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vybrané obrazové výsledky stavu mramorování masa kříženců plemene wagyu pod vlivem různých hladin věku a pohlaví
Original language description
Audiovizuální výstup obsahuje fotografie mramorování u hovězího masa – svalu m. longissimus thoracis. 50 fotek zahrnuje 4 kategorie skotu – býci, jalovice, voly a krávy. Jedná se o křížence plemeníků wagyu s kříženci plemen charolais, blonde d´Aquitaine a simentálského skotu v mateřské pozici. Fotografie byly pořízeny na úrovni 8-9 hřbetního obratle v letech 2014-2018. Na fotografiích je patrné žádné nebo slabší mramorování u býků z let 2014-2016 a vynikající mramorování u jalovic a volů, dostatečné pro konzumenty v České republice. U části zvířat je stupeň mramorování na světové úrovni, splňující kritéria pro nejnáročnější steakovou gastronomii. Fotografie jsou seřazeny podle let, dále podle pohlaví a jsou doplněny informacemi o plemenné příslušnosti a věku při porážce. Dostupné jsou také údaje o výživě zvířat. Fotografie k roku 2018, tzn. od strany 33 dále, jsou opatřeny hypertextovým odkazem do databáze serveru https://www.hovezimaso.cz/.
Czech name
Vybrané obrazové výsledky stavu mramorování masa kříženců plemene wagyu pod vlivem různých hladin věku a pohlaví
Czech description
Audiovizuální výstup obsahuje fotografie mramorování u hovězího masa – svalu m. longissimus thoracis. 50 fotek zahrnuje 4 kategorie skotu – býci, jalovice, voly a krávy. Jedná se o křížence plemeníků wagyu s kříženci plemen charolais, blonde d´Aquitaine a simentálského skotu v mateřské pozici. Fotografie byly pořízeny na úrovni 8-9 hřbetního obratle v letech 2014-2018. Na fotografiích je patrné žádné nebo slabší mramorování u býků z let 2014-2016 a vynikající mramorování u jalovic a volů, dostatečné pro konzumenty v České republice. U části zvířat je stupeň mramorování na světové úrovni, splňující kritéria pro nejnáročnější steakovou gastronomii. Fotografie jsou seřazeny podle let, dále podle pohlaví a jsou doplněny informacemi o plemenné příslušnosti a věku při porážce. Dostupné jsou také údaje o výživě zvířat. Fotografie k roku 2018, tzn. od strany 33 dále, jsou opatřeny hypertextovým odkazem do databáze serveru https://www.hovezimaso.cz/.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—