All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the entry order into the milking parlor on quantity and protein and fat content of milk in Lacaune sheep

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F22%3AN0000044" target="_blank" >RIV/26788462:_____/22:N0000044 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/3/bull_3_2022_33-40_zabrodska.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/3/bull_3_2022_33-40_zabrodska.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a obsah bílkovin a tuku u ovcí plemene Lacaune

  • Original language description

    U sto dvaceti dvou bahnic plemene Lacaune byl hodnocen vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a obsah tuku a bílkovin v mléce. Hodnocení probíhalo v rámci celého stáda, ale také po rozdělení bahnic dle pořadí laktace. Byl zjištěn významný vliv pořadí vstupu bahnic na dojírnu na celkovou mléčnou užitkovost a obsah jednotlivých složek v mléce, kdy bahnice vstupující na dojírnu jako první mají vyšší mléčnou užitkovost a mívají i vyšší obsah tuku v mléce. Statisticky vysoce významný rozdíl (p < 0,01) u mléčné užitkovosti (l/laktace) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn v rámci celého stáda. Statisticky významný rozdíl (p < 0,05) byl zjištěn u bahnic na první, třetí a dalších laktacích. U obsahu tuku v mléce (%) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn statisticky významný rozdíl (p < 0,05) u bahnic na první laktaci. Statisticky významný rozdíl (p < 0,05) v obsahu bílkovin v mléce (%) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn u bahnic na druhé laktaci. Lze tedy konstatovat, že dle pořadí, ve kterém vstupují bahnice na dojírnu, je možné predikovat vyšší mléčnou užitkovost.

  • Czech name

    Vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a obsah bílkovin a tuku u ovcí plemene Lacaune

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    237

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database