All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the entry order into the milking parlor on quantity and quality of milk in lacaune sheep

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F22%3AN0000060" target="_blank" >RIV/26788462:_____/22:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a na složení mléka u ovcí plemene Lacaune

  • Original language description

    Jedná se o příspěvek ve sborníku z konference Ingrovy dny 2022. U sto dvaceti bahnic plemene Lacaune byl hodnocen vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a obsah tuku a bílkovin v mléce. Hodnocení probíhalo v rámci celého stáda, ale také po rozdělení bahnic dle pořadí laktace. Byl zjištěn významný vliv pořadí vstupu bahnic na dojírnu na celkovou mléčnou užitkovost a obsah tuku a bílkovin v mléce, kdy bahnice vstupující na dojírnu jako první mívají vyšší mléčnou užitkovost i vyšší obsah tuku v mléce. Statisticky vysoce významný rozdíl (p < 0,01) u mléčné užitkovosti (l/laktace) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn v rámci celého stáda a u bahnic na první laktaci. U obsahu tuku v mléce (%) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn statisticky významný rozdíl (p < 0,05) u bahnic na druhé laktaci. Statisticky vysoce významný rozdíl (p < 0,01) v obsahu bílkovin v mléce (%) mezi bahnicemi, které vstupují na dojírnu jako první a poslední, byl zjištěn u bahnic na první laktaci. Lze tedy konstatovat, že dle pořadí, ve kterém vstupují bahnice na dojírnu, je možné predikovat vyšší mléčnou užitkovost i vyšší obsah jednotlivých složek v mléce.

  • Czech name

    Vliv pořadí vstupu na dojírnu na mléčnou užitkovost a na složení mléka u ovcí plemene Lacaune

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XL VIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-828-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2022

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article