Genetic markers of meat yield
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F22%3AN0000071" target="_blank" >RIV/26788462:_____/22:N0000071 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_78-83_prochazkova.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_78-83_prochazkova.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Genetické markery masné užitkovosti
Original language description
Masná užitkovost je charakterizována vlastnostmi kvalitativními (křehkost masa a mramorování), kvantitativními (přírůstky), fyzikálními (pH, barva, št’avnatost, křehkost, vaznost), chemickými (obsah sušiny, bílkovin, tuku, vazivové tkáně, cholesterolu, mastných kyselin a aminokyselin) a senzorickými (vůně, chut’, barva, křehkost, št’avnatost). Při vytváření vysoce efektivní populace masného skotu je vhodné kombinovat selekci zvířat podle typu tělesné konformace s genotypizací stáda pro komplex genotypů spojených s různými ekonomicky užitečnými vlastnostmi.
Czech name
Genetické markery masné užitkovosti
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů