Membrane processes in dairy industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F15%3A%230000522" target="_blank" >RIV/28676092:_____/15:#0000522 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Membránové procesy v mlékárenském průmyslu
Original language description
V mlékárenském průmyslu nacházejí uplatnění moderní membránové separační metody, a to mikrofiltrace, ultrafiltrace, nanofiltrace, reverzní osmóza a elektrodialýza. Jsou použitelné v celém spektru výroby a zpracování mléka od prvovýroby přes ošetření mléka až po výrobu sýrů a dalších mlékárenských výrobků, jako je sušená demineralizovaná syrovátka, mléčné a syrovátkové koncentráty, laktóza, minerální soli a další izoláty mléčných složek. Tyto metody jsou šetrné k surovině a oproti klasickým separačním metodám jsou levnější. V poslední době vzrůstá snaha o zpracování vedlejších mlékárenských produktů, jako je například kyselá syrovátka z výroby tvarohu, řeckého jogurtu nebo kaseinu
Czech name
Membránové procesy v mlékárenském průmyslu
Czech description
V mlékárenském průmyslu nacházejí uplatnění moderní membránové separační metody, a to mikrofiltrace, ultrafiltrace, nanofiltrace, reverzní osmóza a elektrodialýza. Jsou použitelné v celém spektru výroby a zpracování mléka od prvovýroby přes ošetření mléka až po výrobu sýrů a dalších mlékárenských výrobků, jako je sušená demineralizovaná syrovátka, mléčné a syrovátkové koncentráty, laktóza, minerální soli a další izoláty mléčných složek. Tyto metody jsou šetrné k surovině a oproti klasickým separačním metodám jsou levnější. V poslední době vzrůstá snaha o zpracování vedlejších mlékárenských produktů, jako je například kyselá syrovátka z výroby tvarohu, řeckého jogurtu nebo kaseinu
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník ze semináře MEMbránové PROcesy v POtravinářství (MEMPROPO)
ISBN
978-80-904517-5-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
4
Publisher name
Česká membránová platforma
Place of publication
Česká Lípa
Event location
Stráž pod Ralskem
Event date
Oct 23, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—