The cookbook of countess Eleonora Lichnowski (1795-1873), born countess Zichy : Contribution to aristocratic dining culture in the first half of the 19th century
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F20%3AN0000025" target="_blank" >RIV/47813059:19240/20:N0000025 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.nzm.cz/file/ff0b686110d8cad56b701035f73cd197/15957/pas_64.pdf" target="_blank" >https://www.nzm.cz/file/ff0b686110d8cad56b701035f73cd197/15957/pas_64.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kuchařská kniha kněžny Eleonory Lichnovské (1795-1873), rozené hraběnky Zichy : Příspěvek ke kultuře stravování šlechty v 1. polovině 19. století
Original language description
Materiálová studie je příspěvkem k diskusi nad problematikou rukopisných kuchařských knih v rámci aristokratického prostředí první půle 19. století. Analýze byla podrobena ruko-pisná kuchařská kniha používaná dle tradice v domácnosti kněžny Eleonory Lichnovské na zámku v Hradci nad Moravicí nedaleko Opavy. V první fázi došlo k verifikaci provenienci spisu a tím i doby jeho vzniku. Následný rozbor obsahu byl doprovázen podrobným katalo-gem pokrmů zmíněných v kuchařské knize, včetně charakteristiky pracovních postupů a soupisů použitých surovin.
Czech name
Kuchařská kniha kněžny Eleonory Lichnovské (1795-1873), rozené hraběnky Zichy : Příspěvek ke kultuře stravování šlechty v 1. polovině 19. století
Czech description
Materiálová studie je příspěvkem k diskusi nad problematikou rukopisných kuchařských knih v rámci aristokratického prostředí první půle 19. století. Analýze byla podrobena ruko-pisná kuchařská kniha používaná dle tradice v domácnosti kněžny Eleonory Lichnovské na zámku v Hradci nad Moravicí nedaleko Opavy. V první fázi došlo k verifikaci provenienci spisu a tím i doby jeho vzniku. Následný rozbor obsahu byl doprovázen podrobným katalo-gem pokrmů zmíněných v kuchařské knize, včetně charakteristiky pracovních postupů a soupisů použitých surovin.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Culinary Heritage of the Czech Lands: Memory, Presentation and Education</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Prameny a studie
ISSN
0862-8483
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
35
Pages from-to
59-94
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—