All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cultural tourism and traditional gastronomy in the touristy region of Northern Moravia and Silesia

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002253" target="_blank" >RIV/47813059:19520/13:#0002253 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko

  • Original language description

    Kulturní turismus patří k jedněm z nejrozšířenějších forem cestovního ruchu. Příspěvek dokládá význam této formy cestovního ruchu a jeho velmi úzkou souvislost s regionální gastronomií, a to na příkladu Moravskoslezského kraje, resp. turistického regionuSeverní Morava a Slezsko. V lokalitách s významným kulturním cestovním ruchem upozorňuje na bohatou nabídku tradiční české kuchyně v certifikovaných stravovacích zařízeních projektu Czech Specials v rámci posílení konkurenceschopnosti regionu. Pro analýzu využíváme údaje o počtu nemovitých památek a restaurací nabízejících regionální kuchyni v jednotlivých turistických oblastech regionu a testujeme jejich statistickou závislost s cílem potvrdit hypotézy, které předpokládají, že mezi zmíněnými daty existují pozitivní vztahy.

  • Czech name

    Kulturní turismus a tradiční gastronomie v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko

  • Czech description

    Kulturní turismus patří k jedněm z nejrozšířenějších forem cestovního ruchu. Příspěvek dokládá význam této formy cestovního ruchu a jeho velmi úzkou souvislost s regionální gastronomií, a to na příkladu Moravskoslezského kraje, resp. turistického regionuSeverní Morava a Slezsko. V lokalitách s významným kulturním cestovním ruchem upozorňuje na bohatou nabídku tradiční české kuchyně v certifikovaných stravovacích zařízeních projektu Czech Specials v rámci posílení konkurenceschopnosti regionu. Pro analýzu využíváme údaje o počtu nemovitých památek a restaurací nabízejících regionální kuchyni v jednotlivých turistických oblastech regionu a testujeme jejich statistickou závislost s cílem potvrdit hypotézy, které předpokládají, že mezi zmíněnými daty existují pozitivní vztahy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AE - Management, administration and clerical work

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků VI. mezinárodní vědecká konference doktorandů a mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7248-901-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    146-156

  • Publisher name

    SU OPF

  • Place of publication

    Karviná

  • Event location

    Karviná

  • Event date

    Nov 8, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article