THE REGIONAL GASTRONOMY AS AN INSTRUMENT OF TOURISM
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002545" target="_blank" >RIV/47813059:19520/13:#0002545 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Regionální gastronomie jako nástroj rozvoje kulturního cestovního ruchu
Original language description
V posledních letech nabývá na významu a popularitě turismus, spojený s ochutnávkou tradičních produktů farmářů a kulinářských specialit v certifikovaných restauracích. Článek pojednává o problematice regionální gastronomie v České republice a s ní spojené turistice, za účelem poznávání regionální gastronomie. Vychází z realizovaného dotazníkového šetření mezi návštěvníky turistických regionů a zabývá se analýzou spokojenosti turistů s produkty místní gastronomie a službami v certifikovaných restauracích. Cílem příspěvku bylo poukázat na využití tradičního gastronomického potenciálu turistických regionů v cestovním ruchu.
Czech name
Regionální gastronomie jako nástroj rozvoje kulturního cestovního ruchu
Czech description
V posledních letech nabývá na významu a popularitě turismus, spojený s ochutnávkou tradičních produktů farmářů a kulinářských specialit v certifikovaných restauracích. Článek pojednává o problematice regionální gastronomie v České republice a s ní spojené turistice, za účelem poznávání regionální gastronomie. Vychází z realizovaného dotazníkového šetření mezi návštěvníky turistických regionů a zabývá se analýzou spokojenosti turistů s produkty místní gastronomie a službami v certifikovaných restauracích. Cílem příspěvku bylo poukázat na využití tradičního gastronomického potenciálu turistických regionů v cestovním ruchu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AL - Art, architecture, cultural heritage
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání
ISBN
978-80-87411-53-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
12
Pages from-to
167-178
Publisher name
Vysoká škola hotelová Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—