All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impacts Of The European Parliament And The Eu Council No. 1169/2011 On Supply And Demand In The Catering Services Market On The Example Of A Specific Customer Segment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F15%3A%230003735" target="_blank" >RIV/47813059:19520/15:#0003735 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů

  • Original language description

    Podle studií, které byly provedeny na základě tzv. alergenové směrnice, spotřebitelé s potravinovou alergií nebo intolerancí reprezentují 3 až 4 % dospělé populace a 7 až 8 % dětí v Evropské unii. Celiakie je jedním z autoimunitních onemocnění postihujících všechny věkové skupiny, jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Cílem příspěvku je analyzovat vhodnost nabídky pro celiaky ve vybraných hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které vstoupilo v platnost 13. 12. 2014. Druhou část příspěvku tvoří interpretace průzkumu subjektivního hodnocení přínosu vstupu v platnost dané legislativní normy pro specifický segment klienty - celiaky. Alergen značený v seznamu alergenů číslem jedna záměrně nevylučují ze svého jídelníčku pouze osoby s celiakií, ale také osoby s alergií na lepek. V posledních letech se také stále ve větším počtu vyskytují také osoby, které se dobrovoln

  • Czech name

    Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů

  • Czech description

    Podle studií, které byly provedeny na základě tzv. alergenové směrnice, spotřebitelé s potravinovou alergií nebo intolerancí reprezentují 3 až 4 % dospělé populace a 7 až 8 % dětí v Evropské unii. Celiakie je jedním z autoimunitních onemocnění postihujících všechny věkové skupiny, jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Cílem příspěvku je analyzovat vhodnost nabídky pro celiaky ve vybraných hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které vstoupilo v platnost 13. 12. 2014. Druhou část příspěvku tvoří interpretace průzkumu subjektivního hodnocení přínosu vstupu v platnost dané legislativní normy pro specifický segment klienty - celiaky. Alergen značený v seznamu alergenů číslem jedna záměrně nevylučují ze svého jídelníčku pouze osoby s celiakií, ale také osoby s alergií na lepek. V posledních letech se také stále ve větším počtu vyskytují také osoby, které se dobrovoln

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AE - Management, administration and clerical work

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Logos polytechnikos

  • ISSN

    1804-3682

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    6.

  • Issue of the periodical within the volume

    3/2015

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    18

  • Pages from-to

    190-208

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database