Impacts Of The European Parliament And The Eu Council No. 1169/2011 On Supply And Demand In The Catering Services Market On The Example Of A Specific Customer Segment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F15%3A%230003735" target="_blank" >RIV/47813059:19520/15:#0003735 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů
Original language description
Podle studií, které byly provedeny na základě tzv. alergenové směrnice, spotřebitelé s potravinovou alergií nebo intolerancí reprezentují 3 až 4 % dospělé populace a 7 až 8 % dětí v Evropské unii. Celiakie je jedním z autoimunitních onemocnění postihujících všechny věkové skupiny, jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Cílem příspěvku je analyzovat vhodnost nabídky pro celiaky ve vybraných hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které vstoupilo v platnost 13. 12. 2014. Druhou část příspěvku tvoří interpretace průzkumu subjektivního hodnocení přínosu vstupu v platnost dané legislativní normy pro specifický segment klienty - celiaky. Alergen značený v seznamu alergenů číslem jedna záměrně nevylučují ze svého jídelníčku pouze osoby s celiakií, ale také osoby s alergií na lepek. V posledních letech se také stále ve větším počtu vyskytují také osoby, které se dobrovoln
Czech name
Dopady Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 na nabídku a poptávku na trhu stravovacích služeb na příkladu specifického segmentu klientů
Czech description
Podle studií, které byly provedeny na základě tzv. alergenové směrnice, spotřebitelé s potravinovou alergií nebo intolerancí reprezentují 3 až 4 % dospělé populace a 7 až 8 % dětí v Evropské unii. Celiakie je jedním z autoimunitních onemocnění postihujících všechny věkové skupiny, jedinou možnou léčbou je dodržování bezlepkové diety. Cílem příspěvku je analyzovat vhodnost nabídky pro celiaky ve vybraných hromadných stravovacích zařízení otevřeného typu, tj. restauracích, v České republice v návaznosti na nové Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU, které vstoupilo v platnost 13. 12. 2014. Druhou část příspěvku tvoří interpretace průzkumu subjektivního hodnocení přínosu vstupu v platnost dané legislativní normy pro specifický segment klienty - celiaky. Alergen značený v seznamu alergenů číslem jedna záměrně nevylučují ze svého jídelníčku pouze osoby s celiakií, ale také osoby s alergií na lepek. V posledních letech se také stále ve větším počtu vyskytují také osoby, které se dobrovoln
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Logos polytechnikos
ISSN
1804-3682
e-ISSN
—
Volume of the periodical
6.
Issue of the periodical within the volume
3/2015
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
18
Pages from-to
190-208
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—