An evaluation of the milk quality in terms of fatty acids distribution in milk fat, relationships between selected milk indicators examination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005983" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005983 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49608851:_____/06:#0000042
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.
Original language description
Příspěvek s původní prací zaměřenou na problematiku mastných kyselin v mléce. V průběhu zimní a letní sezóny bylo odebráno 16 bazénových vzorků mléka z osmi geneticky a výživářsky rozdílných chovů českého strakatého a holštýnského skotu. Aplikací fyzikálně-chemických metod byly vzorky charakterizovány celkem 37 mléčnými parametry a 27 daty o skladbě mastných kyselin. Regresní analýzou byly nalezeny některé zajímavé vztahy mezi obsahem mastných kyselin (FAs) a běžnými i specifickými mléčnými ukazateli.
Czech name
Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.
Czech description
Příspěvek s původní prací zaměřenou na problematiku mastných kyselin v mléce. V průběhu zimní a letní sezóny bylo odebráno 16 bazénových vzorků mléka z osmi geneticky a výživářsky rozdílných chovů českého strakatého a holštýnského skotu. Aplikací fyzikálně-chemických metod byly vzorky charakterizovány celkem 37 mléčnými parametry a 27 daty o skladbě mastných kyselin. Regresní analýzou byly nalezeny některé zajímavé vztahy mezi obsahem mastných kyselin (FAs) a běžnými i specifickými mléčnými ukazateli.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Agroregion 2006 - Zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství, Sekce 1: Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti
ISBN
80-7040-869-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
113-116
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Aug 24, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—