All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influences of different milk yields of Holstein cows on milk quality indicators in the Czech Republic.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A%230000093" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:#0000093 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice

  • Original language description

    Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3.

  • Czech name

    Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice

  • Czech description

    Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Vet. Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    76

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    553-561

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database